Recruitment

Hoe zorg je voor voldoende en kwalitatief goede instroom van nieuwe medewerkers in een ruime of krappe arbeidsmarkt? En welke kandidaat past in welk klantteam? Dat zijn vraagstukken waar wij ons dagelijks mee bezig houden.

De kennismaking van een kandidaat met Webhelp begint bij Recruitment. Wij zijn het visitekaartje van de organisatie. Wij zorgen ervoor dat kandidaten zich welkom voelen. Tegelijkertijd moeten we de kwaliteit van onze medewerkers borgen. Elk klantteam stelt andere eisen aan nieuwe medewerkers dus elke sollicitatieprocedure bestaat uit een duidelijke en strikte selectie om in de klantvraag te kunnen voorzien.

Werken in de klantcontact center branche betekent omgaan met hectiek en dynamiek. Recruitment moet snel kunnen schakelen, dat betekent improviseren op zijn tijd. En uitdagingen zijn er voldoende! Eind 2013 is de afdeling Recruitment opgezet met het doel om een groot deel van de werving zelf te verzorgen. Met de komst van nieuwe systemen zetten we mooie stappen die ons helpen bij het verder professionaliseren van de afdeling.