HR Manager

Vacature doorsturen
 
  • Aantal uren per week 32 - 40 uur
  • Opleidingsniveau HBOWO
  • Type vacature HR

Over de functie

Wij zijn op zoek naar een energieke HR Manager die de wereld van Webhelp en haar medewerkers iedere dag een stukje mooier wil maken. Natuurlijk is kennis belangrijk: jij bent namelijk aanspreekpunt voor management en directie voor de (overkoepelende) HR thema's. Je kent de (juridische) kneepjes van het HR vakgebied en hebt een duidelijke  visie op de voor ons cruciale thema's: medewerkertevredenheid en behoud.

Je bent ook een enthousiasmerende people manager en je coacht en begeleidt de (nieuwe) HR consultants op de verschillende vestigingen. Je laat zien wat leiderschap betekent door dat zelf op ieder moment te doen. Je krijgt mensen mee in jouw positiviteit door volop samen te werken en feedback geven is daarin essentieel om samen te leren. Je gaat samen met ons de HR afdeling future-proof maken!

Wat je werk inhoudelijk nog eens extra interessant maakt, is dat je betrokken wordt bij het beantwoorden van grote, internationale tenders, bij de internationalisering van vraagstukken (near/offshore) en bij de implementatie van een nieuw HR systeem. En daar zal het vast niet bij blijven gezien onze dynamiek!

Je staat hier niet alleen voor, je werkt hiervoor samen met de afdelingen die HR raken, zoals Learning & Development, Recruitment, het Shared Service Center, de HR Project manager en directie. Die samenwerking vinden we cruciaal: alleen dan kunnen we met z'n allen vooruit.

Functie eisen

Je hebt minstens zeven jaar ervaring binnen het vakgebied in een grote (profit) organisatie en die ervaring als people manager willen we graag terugzien in eerdere functies.

  • Ontwikkeling: jij wordt er blij van om je mensen een stap verder te brengen, hun potentie te ontdekken en ontwikkelen, en daarmee de organisatie verder te helpen.
  • Visie: je snapt dat we verder moeten kijken dan vandaag en morgen en kijkt regelmatig naar wat er in de wereld gebeurt en neemt dat mee naar onze ontwikkelingen.
  • Analytisch: je kunt de vertaalslag maken van die trends naar verbetermogelijkheden en presenteert dit aan directie;
  • Advies: Je begrijpt de business en hebt de helicopterview die ook kijkt naar de impact op de rest van het bedrijf;
  • Structuur: je weet in de chaos rust te brengen door prioritering en focus aan te brengen. Doen wat we moeten doen en zoeken naar efficiëntere manieren van werken zijn vragen waar jij je mee bezig houdt. Alles om te zorgen dat we meer tijd hebben voor onze mensen.

Wat wij bieden

Je krijgt een afwisselende en verantwoordelijke functie in een organisatie met hoge snelheid, korte lijnen en een informele werksfeer. Geen dag is hetzelfde. Je gaat werken met allerlei supergedreven en ook gezellige collega's, uiteraard met prima arbeidsvoorwaarden. Je krijgt alle mogelijkheden om je te ontwikkelen en je toegevoegde waarde te laten zien.

Solliciteren?

Herken jij je in bovenstaand profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren naar deze functie. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Vanja Meyer, corporate recruiter, te bereiken op telefoonnummer 06-10911813.

 

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via