Client Manager Overheidsprojecten

Vacature doorsturen
 
  • Aantal uren per week 32 - 40 uur
  • Opleidingsniveau HBO
  • Type vacature Overig

Over de functie

Wij zijn Webhelp  en we brengen al 19 jaar mensen en daarmee organisaties verder. Vanuit een mindset dat alles kan én met Business Process Outsourcing als centrale focus helpen wij veel bedrijven en overheden met het realiseren van optimale customer experiences. Wereldwijd doen wij dit met 50.000 collega's 7 dagen per week en 24 uur per dag. Vanuit Nederland doen we dit met ongeveer 4000 collega's.

Jouw functie

Wij zijn op zoek naar een energieke Client Manager die de verwachtingen van onze opdrachtgevers gaat overtreffen. Jij weet als geen ander een waardevolle en duurzame relatie op te bouwen met de opdrachtgever gebaseerd op partnerschap. Samen met jouw team ben je op operationeel en commercieel niveau in dialoog met jouw opdrachtgever over de mogelijkheden die passend zijn bij zijn vraagstuk. Dat kan op alle niveaus liggen, en je bent dan ook in staat om op al die niveaus mee te praten. Die kansen voor jouw opdrachtgever weet je te vertalen naar een gefundeerd en weloverwogen voorstel.

Dit doe je niet alleen: Je geeft op een inspirerende wijze leiding aan jouw team (vooral teammanagers). Je belegt verantwoordelijkheden in je team en stuurt bij waar nodig. De operatie excelleert samen met jou door de juiste focus en prioriteiten en je krijgt er energie van om mensen te helpen ontwikkelen.

Functie eisen

Wie ben jij?

Je hebt minstens zeven jaar ervaring, liefst binnen het vakgebied (klantenservice) in een grote (profit) organisatie en die ervaring als people manager willen we ook graag terugzien in eerdere functies.

  • Ontwikkeling: jij wordt er blij van om je mensen een stap verder te brengen, hun potentie te ontdekken en ontwikkelen, en daarmee de organisatie verder te helpen.
  • Advies: Je begrijpt de business en hebt de helicopterview die ook kijkt naar de impact op de rest van het bedrijf; Je hebt daarnaast de adviesvaardigheden waardoor je impact maakt intern, maar zeker ook bij de klant.
  • Structuur: je weet in de chaos rust te brengen door prioritering en focus aan te brengen. Je werkt projectmatig, zorgt dat je je deadlines haalt en communiceert hier helder over.
  • Ondernemerschap: Jij kunt goed inschatten waar de (commerciële) kansen liggen en benut deze. Natuurlijk ken je de kaders die binnen Webhelp gelden, maar weet je ook waar en hoe je je ondernemerschap kunt gebruiken om die customer experience of employee experience te verbeteren.
  • Kennis: je hebt uiteraard kennis van financieel management (analyses, rapportages) en operationeel management

Wat wij bieden

Wat bieden wij jou nog meer?

Je krijgt een afwisselende en verantwoordelijke functie in een organisatie met hoge snelheid, korte lijnen en een informele werksfeer. Geen dag is hetzelfde. Je gaat werken met allerlei super-gedreven en ook gezellige collega's. Je salaris is marktconform. Daarnaast is een variabele beloning wat kan oplopen tot 20% van je jaarsalaris. We hebben een prima pensioenregeling waarbij de werkgeversbijdrage 84% is. En je krijgt alle mogelijkheden om je te ontwikkelen en je toegevoegde waarde te laten zien.

Klinkt goed?

En vind jij dat je past in bovenstaande? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren via onderstaande button.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Babette van Loon, HR manager, te bereiken op telefoonnummer 06-51835544.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via