Teammanager Lidl

Vacature doorsturen
 
  • Aantal uren per week 32 - 40 uur
  • Standplaats Rotterdam
  • Opleidingsniveau MBO/HBO/WO
  • Type vacature Klantcontact

Over de functie

Jouw team werkt elke dag hard om duizenden telefoontjes, e-mails en social media van de klanten van jullie opdrachtgever af te handelen. Jouw taak? Je motiveert én inspireert jouw team om de KPI's te behalen en te overstijgen. Maar je gaat ook je medewerkers zowel op de vloer als 1-op-1 coachen en begeleiden, zodat ze specialisten worden in het blij maken van klanten. Ook niet geheel onbelangrijk: je zorgt dat je medewerkers elke dag enthousiast blijven en gemotiveerd aan het werk gaan!

Waar kom je terecht en wat ga je doen?

Als Teammanager ga je aan de slag in ons klantteam Lidl. Binnen dit klantteam zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega die deze mooie rol voor het team gaat vervullen. Een inspirerend bedrijf waar ook nog eens flinke groei in zit! Je komt te werken in hartje Rotterdam op het Weena.

Je richt je als Teammanager op de medewerkers, de kwaliteit en prestaties binnen dit team. Dit realiseer je door je kwaliteiten in te zetten op o.a. de gebieden van leiderschap, coachen, besluitvaardigheid, luisteren, ondernemerschap, het ontwikkelen van je medewerkers en uitvoeren van HR werkzaamheden en de daarbij behorende administratieve werkzaamheden. Daarnaast ben je ook bezig met het aanleveren, en het lezen interpreteren en analyseren, van informatie en rapportages. Je hebt een voorbeeldrol dus je hebt jouw KPI's op orde en je draagt de kernwaarden van Webhelp in houding en gedrag uit.

Functie eisen

Kun jij het verschil maken voor ons team?

Kun jij in een dynamische omgeving je hoofd cool houden en het overzicht én focus op resultaat bewaren? Heb je een creatieve mind, ben je een teambouwer en heb je minimaal HBO werk- en denkniveau? Ben je vol enthousiasme en energie om samen met je andere collega's gedurende 7 dagen in de week, je team te motiveren? Dan zijn wij zeker op zoek naar jou!

Wat wij bieden

Wat kun je van ons verwachten?

Het moet van twee kanten komen, dus wij hebben jou ook veel te bieden.

  • Een leuk team om leiding aan te geven!
  • Een prettige, informele werksfeer en een initiatiefrijke omgeving waar kennis gedeeld wordt, men resultaatgericht werkt en toegankelijk is voor elkaar;
  • Veel ruimte voor zelfstandigheid, initiatief en eigen verantwoordelijkheid;
  • Mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling
  • Een marktconform salaris;

Iets meer over ons

Al ruim dertig jaar onderhoudt Webhelp het klantcontact voor verschillende A-merken. Webhelp is marktleider in Nederland (we blijven maar groeien) en sinds 2014 zijn we onderdeel van één van de grootste Europese outsourcers in Customer Experiences: de Webhelp Group.

Spreekt dit je aan?

Heb jij interesse in de functie van Teammanager? Met andere woorden; ben jij die Teammanager die nog meer energie kan creëren, zodat alle medewerkers zich betrokken en gemotiveerd voelen om voor de klant te gaan en het optimale klantgesprek te voeren en daarmee bij te dragen aan de tevredenheid van medewerker, klant en opdrachtgever? Reageer dan vóór 1 oktober 2019.

Selectieproces

Het selectieproces bestaat uit twee selectiegesprekken en een assessment.

Nieuwsgierig geworden maar eerst wat meer willen weten?

Bel dan met onze HR-Consultant Daisy Moleveld op 06 12 88 99 68.

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via