Client Manager Telecom

Vacature doorsturen
 
  • Aantal uren per week 32 - 40 uur
  • Standplaats Ede/Nijmegen
  • Type vacature Klantcontact

Over de functie

Wil jij écht invloed uitoefenen en impact hebben binnen de snelst groeiende customer experience organisatie? Wil je bijdragen aan onze visie: We make business more human? En dat in combinatie met een optimale klanttevredenheid? Kom eens praten!

Wij zijn Webhelp  en we brengen al 19 jaar mensen en daarmee organisaties verder. Vanuit een mindset dat alles kan én met Business Process Outsourcing als centrale focus helpen wij veel bedrijven en overheden met het realiseren van optimale customer experiences. Wereldwijd doen wij dit met 50.000 collega's 7 dagen per week en 24 uur per dag. Vanuit Nederland doen we dit met ongeveer 4.000 collega's.


Wij zijn op zoek naar een energieke Client Manager die de verwachtingen van onze opdrachtgever weet te overtreffen. Jij weet als geen ander een waardevol en duurzaam partnerschap op te bouwen met onze opdrachtgever, VodafoneZiggo. Je hebt financieel inzicht en houdt ervan om naast het strategisch denken ook in de operatie te staan. Samen met je team ben je op operationeel, financieel en commercieel niveau in dialoog met VodafoneZiggo over de mogelijkheden die passend zijn bij haar vraagstukken. Je bent dan ook in staat om op alle niveaus mee te praten. Kansen voor VodafoneZiggo weet je te vertalen naar een gefundeerd en weloverwogen voorstel.

Dit doe je niet alleen. Je geeft op een inspirerende wijze leiding aan jouw team (vooral teammanagers). Je belegt verantwoordelijkheden in je team en stuurt bij waar nodig. De operatie excelleert samen met jou door de juiste focus

Functie eisen

Je hebt minstens zeven jaar ervaring, liefst binnen het vakgebied (klantenservice) in een grote (profit) organisatie en die ervaring als people manager willen we ook graag terugzien in eerdere functies.

  • Ontwikkeling: jij wordt er blij van om je mensen een stap verder te brengen, hun potentie te ontdekken en ontwikkelen, en daarmee de organisatie verder te helpen.
  • Advies: Je begrijpt de business en hebt de helicopterview die ook kijkt naar de impact op de rest van het bedrijf; Je hebt daarnaast de adviesvaardigheden waardoor je impact maakt intern, maar zeker ook bij de klant.
  • Structuur: je weet in de chaos rust te brengen door prioritering en focus aan te brengen. Je werkt projectmatig, zorgt dat je je deadlines haalt en communiceert hier helder over.
  • Ondernemerschap: Jij kunt goed inschatten waar de (commerciële) kansen liggen en benut deze. Natuurlijk ken je de kaders die binnen Webhelp gelden, maar weet je ook waar en hoe je je ondernemerschap kunt gebruiken om die customer experience of employee experience te verbeteren.
  • Kennis: je hebt uiteraard kennis van financieel management (analyses, rapportages) en operationeel management

Wat wij bieden

Je krijgt een afwisselende en verantwoordelijke functie in een dynamische en informele organisatie. Geen dag is hetzelfde. Je gaat werken met allerlei gedreven en ondernemende collega's. Je salaris is marktconform. Daarnaast is er een variabele beloning die kan oplopen tot 20% van je jaarsalaris. We hebben een prima pensioenregeling waarbij de werkgeversbijdrage 84% is. En je krijgt alle mogelijkheden om je te ontwikkelen en je toegevoegde waarde te laten zien.

Klinkt goed?

En vind jij dat je past in bovenstaande? Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Babette van Loon, HR manager, te bereiken op telefoonnummer 06-51835544 of mail bvanloon@nl.webhelp.com.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via