Callcenter medewerker Vodafone-Ziggo

Vacature doorsturen
 
  • Aantal uren per week 16 - 40 uur
  • Standplaats Nijmegen en Ede
  • Opleidingsniveau MBO
  • Type vacature Klantcontact

Over de functie

Als klantadviseur voor Vodafone-Ziggo beantwoord je vragen van klanten. Dit kan gaan over bestellingen, technische storingen of (aanvullende) informatie over een product of dienst. Ook handel je klachten naar tevredenheid af, waarbij je de vrijheid hebt om de klant waar nodig te compenseren. Daarnaast neem je met de klant door welke producten en diensten hij nu bij Vodafone-Ziggo afneemt. In een goed gesprek (Service+) bespreek je welke aanpassingen er in het pakket van de klant mogelijk zijn. Het gaat hierbij om het aanbieden van nieuwe producten maar ook om het bijstellen van het bestaande pakket.

Functie eisen

Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je weet dat ieder mens uniek is en past feilloos je manier van communiceren aan. Waarbij je ernaar streeft de vraag in één keer goed af te handelen. Goed luisteren en het kunnen overtuigen van mensen is hiervoor van belang. Het werk van de Klantadviseur is afwisselend en druk. Daarnaast beschik je over goede computervaardigheden of deze snel eigen te maken.

Hoe gaan wij er nou voor zorgen dat dit bovenstaande jou allemaal gaat lukken?; Hiervoor geven wij een full-time 4 weekse training van ma t/m vrij. 

Wat wij bieden

Binnen Webhelp stimuleren en faciliteren wij persoonlijke groei. Je kunt doorgroeien naar een groeifunctie als bijvoorbeeld vraagbaak, coach, trainer of co-trafficer, maar ook de groei naar de functie van teammanager is bij ons niet ongewoon.

Zolang je bij Webhelp voor Vodafone-Ziggo werkt, kun je korting krijgen op een Vodafone-Ziggo abonnement

- Bij een enkele reisafstand vanaf 10 km ontvang je een reiskostenvergoeding.

- Een salaris van €9,44 bruto excl. Reiskosten/bonussen en toeslagen.

- Flexibele werktijden en de mogelijkheid om tussen de 20 en 40 uur per week te werken;

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via