Mededeling!

Webhelp volgt de regels en richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat kantoormedewerkers waar mogelijk thuis werken. Onze recruiters blijven je graag helpen naar een nieuwe baan, maar doen dit mogelijk iets anders dan je gewend bent te doen bij een sollicitatie. Onze eerste kennismaking zal zijn via een telefonisch gesprek of via een videogesprek. We zien je sollicitatie graag tegemoet en kijken uit naar onze eerste kennismaking!

Bosch Siemens zoekt nieuwe klantenservicemedewerkers in Zoetermeer!

Vacature doorsturen
 
  • Aantal uren per week 20 - 40 uur
  • Standplaats Zoetermeer
  • Opleidingsniveau MBO/HBO/WO
  • Type vacature Klantcontact

Over de functie

Voor onze klant BSH zijn wij op zoek naar klantenservice medewerkers die via alle mogelijke communicatie kanalen klanten op een persoonlijke manier verder helpen. De afwisseling in de vragen die je krijgt, zie jij als een uitdaging en je bent bereidt je hierin te ontwikkelen. Wat voor soort vragen kunnen er op je afgevuurd worden? Denk aan vragen over huishoudapparaten, storingen aan deze apparaten of wanneer er zo snel mogelijk een monteur op de stoep kan staan. Je zal gebruik gaan maken van de BSH Kennisbank en om zo de juiste antwoorden voor de klant te vinden. Daarnaast geef je, daar waar mogelijk, telefonisch tips over het gebruik van het apparaat.

Heb je bovenstaande onder de knie? Dan wordt jouw functie uitgebreid met de "Storingsdienst Kone Liften". Dit maakt jouw baan nóg uitdagender en afwisselender. 

Wij werken ook tijdens Corona-tijd op ons kantoor in Zoetermeer, uiteraard worden hierbij de richtlijnen van het RIVM in acht genomen. 

 

Functie eisen

Ben jij wie wij zoeken?

Zijn de volgende woorden jou op het lijf geschreven: klantgericht, flexibel en stressbestendig? Maar beschik je ook over de volgende punten?

  • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau;
  • Biedt net dat extra stukje service, waardoor je klanten bindt;
  • Nederlands is zowel mondeling als schriftelijk on point;
  • Het administratief verwerken van gegevens, draai jij je hand niet voor om, je beschikt over goede computervaardigheden en jij maakt je systemen snel eigen;
  • Jij gaat deze zomer niet op vakantie;
  • Omdat onze klant 24/7 bereikbaar is, vragen wij je ook om beschikbaar te zijn in de avonden en weekenden. No worries, dit zal niet betekenen dat je ook elk weekend aan het werk bent.

Wat wij bieden

Je komt in een gezellig team en in een informele werkomgeving terecht. Je begint met een betaalde fulltime training van een week. We bieden je flexibele werktijden en de mogelijkheid om zowel parttime als fulltime aan de slag te gaan. Als je graag wilt doorgroeien in je werk kan dit door middel van het Webhelp GROEI! programma. Uiteraard hebben we genoeg coaching en begeleiding om het beste uit jezelf te halen. Woon je iets verder weg? Geen paniek, we zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met eigen vervoer. Vanaf 10 km ontvang je een tegemoetkoming in je reiskosten of een volledige vergoeding van het OV. Niet geheel onbelangrijk; je ontvangt een marktconform salaris á €9,54 bruto per uur. 

 

Iets meer over ons

Webhelp is Nederlands marktleider in klantcontact. Al ruim dertig jaar werkt Webhelp voor bekende A-merken die ons vertrouwen in het onderhouden van contacten met hun klanten. Sinds 2014 zijn we onderdeel van een van de grootste Europese outsourcers in Customer Experiences, de Webhelp Group. We groeien hard, wel meer dan 20% per jaar, en hebben de ambitie om de grootste outsourcer wereldwijd te worden en klanten te blijven binden met innovatieve Customer Experiences.

 

Spreekt dit je aan?

Solliciteer dan via de button met een cv en mooie  motivatie, wij nemen zo snel mogelijk contact op! 

 

Nieuwsgierig geworden maar eerst wat meer willen weten?

Bel of mail dan met Sharon Dobbe via sharon.dobbe@webhelp.com of 0610838030.

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via