Marketing Manager voor Webhelp Nederland

Vacature doorsturen
 

Over de functie

Webhelp Nederland ontwikkelt en verbetert customer experiences voor zowel consumenten als bedrijven. In Nederland is Webhelp al meer dan 30 jaar marktleider met 4.000 collega's verdeeld over negen locaties. Maar daarnaast is Webhelp samen met haar dochterondernemingen Netino, Xtrasource en Telecats op dit moment ook hard op weg om de meest innovatieve speler in de markt te worden. Netino is een team van ondernemende experts in digitaal klantcontact. Xtrasource is een specialist in het bieden van meertalige technische ondersteuning en customer service voor bedrijven die actief zijn in high-tech, consumentenelektronica en software. En Telecats ontwikkelt toonaangevende klantcontactoplossingen op basis van geavanceerde taal- en spraaktechnologie.

Over jouw rol

Als zakelijke dienstverlener met een sterke business-to-business focus hebben wij een actief salesteam, maar marketing staat nog in de kinderschoenen. Daarom zoeken wij een ervaren Marketing Manager die onze marketingmachine aanzet om snel verder te groeien!

Jouw verantwoordelijkheid is het vergroten van de zichtbaarheid van onze merken in verschillende branches, en het versterken van de interactie (kwaliteit en kwantiteit) met klanten en prospects. Uiteindelijk moeten jouw inspanningen leiden tot betere (effectievere, efficiëntere) en snellere salestrajecten.

Dat betekent dat je als Marketing Manager een zeer veelzijdige functie hebt met veel vrijheid en ruimte voor eigen inbreng. Enerzijds ontwikkel en bewaak je de marketingstrategie, en zorg je ervoor dat jouw prioriteiten helder zijn en afgestemd met key stakeholders binnen de organisatie. Je rapporteert aan de CCO, maar werkt ook nauw samen met de directors van de verschillende merken, de klantmanagers en de salesmensen. Anderzijds bouw en manage je een team (van interne en externe experts) voor het op orde krijgen van onze communicatiekanalen en het uitrollen van campagnes. Hierbij deins je er zeker niet voor terug om ook zelf met je voeten in de klei te staan! Samen met je team zorg je er bijvoorbeeld voor dat de juiste marketingmaterialen ontwikkeld worden, dat onze website en social media content bevatten die inspeelt op de trends en ontwikkelingen in onze markt, en dat we online goed zichtbaar zijn door middel van SEO, SEA en creatieve online campagnes.

Wie we zoeken

Jij hebt een aantal jaar ervaring als business-to-business marketeer, en bent er klaar voor om aan het roer te staan van je eigen marketingoperatie. Je bent een ondernemend type dat geen gespreid bedje nodig heeft. Je staat stevig in je schoenen en bent strategisch onderlegd, maar ook daadkrachtig, pragmatisch en creatief. Kortom: je verliest je niet in het maken van eindeloze plannen, maar wat je doet is wel doordacht. Je werkt graag volgens het 'test & learn'-principe: je hebt liever dat iets in het klein mislukt dan dat je er maanden over nadenkt of het juist helemaal niet probeert. Je kunt goed plannen, prioriteiten stellen en verwachtingen managen. Je bent zelfstandig en proactief, maar je vindt het ook leuk om nauw samen te werken met je collega's van sales en met de relatiemanagers van onze klanten, om ervoor te zorgen dat sales, accountmanagement en marketing elkaar maximaal versterken.

Verder:

 • Heb je een afgeronde opleiding op WO-niveau, richting marketing en/of communicatie;
 • Heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur Digital Marketing B2B;
 • Heb je ervaring in het opzetten van een marketingstrategie én de executie;
 • Ben je 32-40 uur beschikbaar;
 • Ervaring met bloggen en spreken op events zijn een pré;
 • Beschik je uiteraard over uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.
 • Ben je misschien geen expert op het gebied van SEO, SEA, marketing automation, social media advertising en growth hacking, maar deze termen zijn ook geen abracadabra voor jou;

 

Wat we te bieden hebben

 • Een uitdagende en veelzijdige baan bij een dynamisch en ambitieus bedrijf;
 • Flexibel werken met leuke collega's op verschillende fijne werkplekken, bijvoorbeeld in Amersfoort, Hilversum (naast het station) en Zoetermeer.
 • Een internationale 'vibe' (veel contacten met het Franse hoofdkantoor en collega's in de andere landen waar de Webhelp Group actief is) en volop kansen voor ontwikkeling.
 • Een goede pensioenregeling, secundaire voorwaarden (laptop, telefoon) en een passend salaris bij jouw ervaring en expertise.

Interesse?
Wil je met ons kennismaken? Stuur dan je CV en motivatie naar Nathalie Verdoolaege, Manager Netino NL (nverdoolaege@nl.webhelp.com).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Vacature doorsturen
 
Deel deze pagina via